Unionsmatchen 2023

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 6. Jun 2023

Unionsmatchen er en årlig vennskapelig orienteringskonkurranse for løpere i alderen 13-16 år for uttatte løpere fra tre ulike kretser i Norge og tre ulike områder i Sverige.

Fra Nordre Follo Orientering var det Helene Harstad og Henrik Harstad som hadde kvalifisert seg til kretslaget og representere Akershus og Oslo orienteringskrets i konkurransen.

Unionsmatchen 2023 ble arrangert på Kråkerøy, rett utenfor Fredrikstad. Vår krets hadde felles buss ned til Fredrikstad. På Kråkerøy var det innkvartering på skole, før det var mulighet for å teste terrenget på en liten treningsøkt fredag kveld.

Lørdag var det tid for individuell konkurranse. Både Henrik og Helene sleit litt med å tilpasse seg det krevende kystterrenget på Kråkerøy, men kom i mål med solide resultater. Helene løp inn på 43. plass i sterk konkurranse med 73 andre i D13-14. Henrik løp inn til 58. plass i H15-16 i en jevn klasse, kun 16 minutter bak vinneren. Løypene finnes i Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/97227/Unionsmatchen

Resultatene på lørdagen ble brukt som grunnlag for laguttaket til stafetten på søndag. Kretsen vår stilte med 10 lag. Helene kvalifiserte til 5. laget og Henrik til 8. laget. Henrik løp solid i feltet på 1. etappe og vekslet kun 4 minutter bak teten. Helene løp 2. etappe på sitt lag. Hun startet litt bak i feltet, men klinket til med 4. beste etappetid og løp laget sitt opp 16 plasser. Løypene finnes i Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/97231/Unionsmatchen-stafett

Totalt i Unionsmatchen var det Gøteborg-krets som vant unionsmatchen 2023.

Unionsmatchen 2023 ble en suksess, med godt vær, rettferdige og krevende konkurranser, mye sosialt og mange nye venner for deltagerne som var med.

Bilder er lastet ned fra Unionsmatchen sin Facebook-side og fra Terje W. Pettersen sin nettside.