Informasjon om 2019 sesongen

20. juni

Da er alle høstpostene på plass, og vi ønsker små og store lykke til med videre postjakt i Sørmarka!

9. april

Nå er også postene ved Eikjol ble satt ut. Ved Eikjol er det 95% snøbart, men fortsatt litt snø og is på enkelte stier.  Dermed er alle vår- og "hele året" postene på plass i skgen.

Vi ønsker dere alle mange fine skautraverturer i påsken!

6. april

Postene i “Blå tur fra Sofiemyr” er nå på plass (vårpostene på Pinnåsenkartet). Det er fint i skogen, ikke mye snø igjen. I lysløypa kan det stedvis være litt isete.

1. april

Da er også postene på Skeidarkollen på plass, Det er veldig bra forhold oppe på Stunneråsen, men mye is og vann nede i skiløypa opp til Stunner.

28. mars:

Nå er postene på Hvitebjørn på plass. Det er en blanding av snø og bare områder, endel snø og is på stier og veier. Stien langs Gjersjøelva fra post 40 står foreløpig under vann, et alternativ er å prøve “dalsøkket” rett nordover fra post 40, eller å ta stien tilbake til Hvitebjørn gård.

23. mars:

Postene på Kantoråsen er satt ut, både den blå og den grønne turen. Varierende forhold: Litt fin, kram snø, litt is, noen våte partier, men også lange strekk med fine, tørre stier. Mer snø på Ingierodden enn på selve Kantoråsen. Unngå slalombakkene, det er aktivitet i begge bakkene!

16. mars

Velkommen til ny skautraversesong! Konvoluttene er lagt ut til alle salgssteder, og de første postene er satt ut.

Den grønne turen i Holstadmarka ble satt ut tidlig i forrige uke. Da var det forholdsvis greit å gå på stiene, men inn mot postene er det tildels dyp snø. Lørdag, er også den blå turen i Holstadmarka satt ut. Samme her, ok for de som tåler å tråkke i litt dyp snø inn mot postene, ellers er det bare å vente på våren!

På Granerud har postutsetter tatt skiene fatt og satt ut den røde ekstraturen til Gaupestein. Det gikk greit å gå på ski her tirsdag, skaren gjorde at snøen bar også utenfor løypene. Men når det blir mildvær blir det nok en periode med vanskelige fotforhold her før snøen går og det tørker opp. Kulturminnetavlene mangler foreløpig.

25. september 2018

Elgjakten starter 25. september og det kan i teorien jaktes til 23. desember. Det er mulig å gå Skautraver’n også under Elgjakten, men vis hensyn. Ha litt farger på klær, ikke gå inn i områder der dere ser at elgjakt pågår eller hører hunder med los. Om dere treffer jegerne og de forteller hvor det jaktes, vis hensyn. Trekk ut – eller ikke gå inn i jaktområdet.

Jakten er mest intensiv de første to uker.

20. juni 2018

Vi er i ferd med å sette ut høstpostene, alle vil være på plass innen søndag. Søndag feirer også vi Skautraver'ns 50 års jubileum.

Vi markerer 50 års jubileet på Hjellsåsen – ved det nye utsiktstårnet og post 62 på Vientjern-kartet. Datoen er søndag 24. juni, åpningsdagen for høstpostene. Vi er på plass mellom kl. 12 og 14. Vi byr på kaker, ta med drikke. Hele turen med 8 poster kan være noe tung for de minste, men det er fine turalternativer med 3-5 poster.

Tårnet ble reist i 2017 av Kråkstad IL og byr på en fantastisk utsikt.

22. april 2018

Postene på Vientjern er nå satt ut. Det meste av snøen har forsvunnet, men det er svært vått enkelte steder. Postutsetter anbefaler at man venter til litt ut i mai med å besøke disse postene. På Smerta er det enda våtere, her kan man gjerne vente enda litt til!

18. april 2018

Alle vårpostene med unntak av ekstrapostene på Vientjern er nå på plass.

Det er imidlertid fortsatt mye snø i områdene. Det kan være bart på steder hvor solen har kommet til, mens det fortsatt ligger dyp og løs snø andre steder. Særlig ber vi dere vente med Smerta og Vientjern, her anslår postutsetterne at det ikke blir noe særlig trivelig før om en måneds tid.

Beste sted å starte er nok Grønliåsen hvor særlig postene oppe på åsen ligger i snøbart terreng.

Veldig bra om de som forsøker seg i de ulike områdene skriver litt på turbloggen om hvordan forholdene utvikler seg de neste ukene!

22. mars 2018

Vanligvis er skautraverpostene på plass i skogen til palmesøndag, men i år er det så mye snø i alle områder at vi må vente til det er mulig å ta seg frem til fots i skogen.

Vi har imidlertid tatt skiene fatt og satt ut to turer med tilsammen 13 poster i Nøstvedtmarka for at de aller ivrigste skal få komme i gang. Mange av stiene her er oppgått av folk til fots, men inn mot postene er det dyp snø.

Vi legger inn informasjon her på denne siden om når postene settes ut i de enkelte områder!

Og så oppfordrer vi folk til å bruke turbloggen på turorientering.no/KSOL til å rapportere om forholdene utover i påskeuka.